Hos Mette Maries Køkken byder vi velkommen til en verden af kulinariske opdagelser gennem vores inspirerende madkurser. Vores kurser er designet til at vække dine sanser og give dig masser af inspiration til at tage med hjem. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren madentusiast, har vi noget for enhver smag.
Vores kurser er praktiske og interaktive, hvilket betyder, at du kommer til at bruge dine hænder og sanser, mens du lærer. Med et afslappet og hyggeligt miljø sikrer vi, at alle føler sig velkomne og inspirerede. Efter kurset vil du have nye færdigheder, opskrifter og en masse inspiration til at eksperimentere i dit eget køkken. Vores mål er at gøre madlavning sjovt og tilgængeligt for alle, så du kan skabe lækre måltider for dig selv og dine kære.
Find kommende kurser, datoer og tilmelding herunder. Vi kan ikke vente med at byde dig velkommen og udforske madens vidunderlige verden sammen!
Kom og vær en del af vores kulinariske fællesskab hos Mette Maries Køkken!
Dato |
Tilmeld |
|
---|---|---|
Bagekursus Dyk ned i bagekunstens verden. Lær at mestre alt fra rustikke brød til delikate kager. Vores bagekurser giver dig mulighed for at udforske og forfine dine bagefærdigheder, så du kan skabe vidunderlige bagværker i dit eget køkken. |
||
Syltekursus Opdag glæden ved at sylte! Vi lærer dig, hvordan du kan bevare sæsonens frugter og grøntsager, så du kan nyde smagen af sommer året rundt. Vores syltekurser er en fantastisk måde at blive introduceret til konserveringens verden. |
||
Salatkursus Hvordan sammensætter man en spændende salat, der både er en fryd for øjet og ganen? Det kan du lære her. På kurset tager vi i fællesskab fat på hvad er en god salat. Vi rører dressinger fra bunden og bager lækkert brød til at fuldende smagsoplevelsen. |
||
Julebagning Julen er fyldt med gode traditioner og en af dem er at bage. Hos os er det altid mormor, der bager, og vi nyder godt af brunkager, klejner, jødekager, vaniljekranse, ølkage og mange flere. Hvilke småkager skal I bage i år? Kom og få inspiration og medbring gerne din yndlingsopskrift på julebag. Der bliver bagt mange småkager, så der er mulighed for at få smagsprøver med hjem. HUSK kagedåser. |
||
Efterårsferie for flere generationer Et køkken danner en fantastisk ramme for mødet mellem generationerne. Und dig selv en dejlig oplevelse med dine børn eller børnebørn hos Mette Maries Køkken. Her samles vi om en hyggelig og legende indføring i madkunsten. Vi viser børnene, hvor sjovt og let det kan være at lave mad – og hvor godt det smager, når man selv har været med. |
||
”Det sprøde salatkøkken” – SalatTøsen inkl. spisning I samarbejde med SalatTøsen arrangerer vi nu en hyggelig aften tirsdag den 4. eller onsdag den 5. marts med spisning og kombineret foredrag og showcooking. |
||
Syltning og Sanselighed – fordi vi passer på det vi har |
||
Dyk ned i bagekunstens verden. Lær at mestre alt fra rustikke brød til delikate kager. Vores bagekurser giver dig mulighed for at udforske og forfine dine bagefærdigheder, så du kan skabe vidunderlige bagværker i dit eget køkken.
Oplev glæden ved at bage dit eget brød fra bunden. Det giver lækre brød med masser af smag, som du ikke finder i samme kaliber i supermarkedet. – Og så er det både let og sjovt.
Dagen begynder med kaffe/te og en smagsprøve på hjemmebagt brød. Vi gennemgår de forskellige teknikker og opgaver. Bagefter skal du selv prøve kræfter med teknikkerne. Nogle af dejene er forberedt i forvejen, så vi kan bruge tiden på at ælte og bage.
Når duften af friskbagt brød breder sig gennem køkkenet, gør vi klar til at nyde resultatet af vores indsats: Buffet med lækkert nybagt brød, sæsonsalater, kød, sylt og lidt sødt til kaffe/te.
Buffet, juice og kaffe/te er med i prisen.
Du får opskrifter, surdej, fordej/dej og poser med friskbagt brød med hjem.
Tidspunkt fra kl.16.00-21.00
Opdag glæden ved at sylte! Vi lærer dig, hvordan du kan bevare sæsonens frugter og grøntsager, så du kan nyde smagen af sommer året rundt. Vores syltekurser er en fantastisk måde at blive introduceret til konserveringens verden.
Syltedronningen Helena og jeg deler på dette kursus vores store passion for at sylte og vores bedste opskrifter. Du får inspiration til dit eget syltekøkken, så glas med sødt, surt og krydret vil indgå helt naturligt ved måltiderne. Jeg fortæller, hvordan jeg sammensætter mine menuer med syltet tilbehør. Vi sætter gang i syltegryderne og twister de gode, gamle opskrifter. Du får glas af alle slags med hjem til dit eget forråd, så du kan sætte hjemmesyltet på spisebordet og med fine etiketter.
Vi starter med en introduktion til det at konservere og gennemgår årstidens frugter, bær og grøntsager, som vi kan sylte. Helena giver gode råd om valg af sylteglas, hygiejne, konserveringsmidler og holdbarhed, og hvordan vi bedst udnytter råvarerne, tilsætter krydderier og, måske vigtigst af alt, smager det syltede til, før det hældes på glas.
Når der dufter dejligt i køkkenet af friskbagt brød og alle vores nylavede syltesager, dækker vi bord og samles for med alle sanser at smage og nyde de mange varianter af årstiden på glas.
Læs mere om Syltedronningen på hendes hjemmeside:
syltedronningen.dk
Hvordan sammensætter man en spændende salat, der både er en fryd for øjet og ganen? Det kan du lære her. På kurset tager vi i fællesskab fat på hvad er en god salat. Vi rører dressinger fra bunden og bager lækkert brød til at fuldende smagsoplevelsen.
Hvad skal vi arbejde med?
- Den gode sammensætning af råvarer
- De 5 grundsmage: surt, salt, sødt, bittert og umami
- Krydderier
- Farver
- Konsistens
- Frugt og grønt i forening
- Dressinger fra bunden
- Bønner og linser
- Bagning med grøntsager og frugt
Forløbet
Her gør vi op med ensformige salater uden variation. Sammen skaber vi sprudlende, skønne, smukke salater i alle regnbuens farver.
Vi skal arbejde med spændende sammensætninger af frugt og grønt i salaterne, tilberede dressinger fra bunden, bruge friskost og friske krydderurter, tilberede kornsalater og ikke mindst bage spændende og sundt brød fyldt med lækre grøntsager og frugt.
Vi snitter, hakker, koger, steger og bager! Resultatet skal opleves! Du vender hjem med ny inspiration til glæde for både dig selv, din familie og dine venner.
Medbring gerne madkasse til madpakken.
Vin/øl/saft og kaffe/te er med i prisen.
Julen er fyldt med gode traditioner og en af dem er at bage. Hos os er det altid mormor, der bager, og vi nyder godt af brunkager, klejner, jødekager, vaniljekranse, ølkage og mange flere. Hvilke småkager skal I bage i år? Kom og få inspiration og medbring gerne din yndlingsopskrift på julebag. Der bliver bagt mange småkager, så der er mulighed for at få smagsprøver med hjem. HUSK kagedåser.
Vi starter med kaffe og te, deler de gode historier omkring julebagning og gennemgår opskrifterne. Alle laver forskellige deje, og vi bager mange slags småkager. Undervejs tilbereder vi en let frokost, dækker bord og nyder duften i køkkenet. Dagen slutter med smagsprøver på vores egne julesmåkager og så skal der fyldes i kagedåserne.
Lørdag den 30. november 2024 kl.11.00-16.00
Et køkken danner en fantastisk ramme for mødet mellem generationerne. Und dig selv en dejlig oplevelse med dine børn eller børnebørn hos Mette Maries Køkken. Her samles vi om en hyggelig og legende indføring i madkunsten. Vi viser børnene, hvor sjovt og let det kan være at lave mad – og hvor godt det smager, når man selv har været med.
Fællesskabet er nøgleordet i dette kursus. Vi tilbereder sjove og spændende retter, og der er opgaver til alle – store som små. Undervejs lærer børnene om smag, konsistens og farver i maden. Vi udhuler græskar og hygger os med ild i udendørspejsen. Børnene vil opdage, hvordan græskarkødet kan bruges både i suppe, kage og brøddej. Til sidst dækker vi bord, spiser den lækre mad, og nyder at det er efterårsferie.
I får brød og kager med hjem.
Kaffe/te og saft er med i prisen.
Tidspunkt fra kl.11.00-15.00
I samarbejde med SalatTøsen arrangerer vi nu en hyggelig aften med spisning og kombineret foredrag og showcooking.
Arrangementet starter kl. 18.00 med fællesspisning af et skønt grønt måltid kreeret af Mette Marie af lokale friske råvarer, efterfølgende foredrag kl. 19.00-22.00.
Prisen pr. billet er kr. 599,- og inkluderer maden, vand, kaffe og the. Maden serveres ved bordene og buffet. Dagen derpå modtager du også opskrifter på alle SalatTøsens serveringer. Vi åbner dørene kl. 17.30, og arrangementet slutter kl. 22.00. Vin, saft og øl kan tilkøbes på aftenen.
På SalatTøsens kombineret foredrag og showcooking ”Det sprøde salatkøkken” giver vi dig værktøjerne til at løfte dit salatkøkken til et helt nyt niveau. Du får redskaberne til at komme i gang, så du kan begynde din rejse ud i salatens og grøntsagernes finurlige verden – uanset om du er øvet eller nybegynder.
Showet på 3 timer (inkl. pause) byder på inspiration til alle sanserne. Showcooking, tips & tricks og værktøjer til en nem hverdag med flere grøntsager. Vi arbejder med 60:20 princippet! Bruger du 60 minutter i weekenden på at preppe, skal du blot bruge 20 minutter i en travl hverdag på at lave en salat, der er både frisk, bæredygtig og spækket med smag! Deraf 60:20. Showet, der er plantebasseret og glutenfri, varierer med årstidernes skifte, derfor er serveringerne altid forskellige afhængig af, om sæsonen er forår, sommer, efterår eller vinter.
I samarbejde med Syltedronningen Helena arrangerer vi nu en hyggelig aften med fællesspisning fra kl. 18-19 og smagsforedrag fra kl. 19-21.30. Måltidet er kreeret af Mette Marie, afstemt efter sæsonen og i symfoni med syltet tilbehør.
I bedste tv-køkken stil giver Helena et medrivende og interaktivt foredrag om syltning og sanselighed. Du får en grundig forståelse af hvad syltning er – meget mere end du tror - og hvordan det hjælper os med at passe på det vi har.
Helena øser ud af sin ekspertise om syltning, hvad vi skal bruge det vi sylter til, og det magiske element, som gør, at vi kan trylle (næsten) alt til vanedannende tilbehør på glas og flaske.
Under foredraget vil du blive udfordret, underholdt, inspireret og mættet på alle sanser. Køkkenet vil summe af sprudlende vidensdeling, spørgsmål, svar, anekdoter og erfaringer – i en velkogt bouillon terning, som berører både de praktiske, sanselige og magiske sider af syltning. Du slipper til gengæld for at svede over syltegryderne men går nok direkte hjem og sylter fordi du slet ikke kan lade være.
Vin, saft og øl kan tilkøbes på aftenen.
Dagen efter foredraget modtager du pr. mail de opskrifter som indgik i foredraget.
Dato: tirsdag den 29. oktober 2024 (dørene åbner kl. 17.30)
Lad hverdagen få et skønt pusterum, og slut dig til vores hyggelige madklub. Hver måned åbner vi dørene til Mette Maries Køkken for en særlig aften med fællesspisning – vælg mellem tirsdag, onsdag eller torsdag.
Er du på udkig efter det perfekte sted at holde din næste fest? Mette Maries Køkken kombinerer hyggelige omgivelser med udsøgt mad. Vores selskabslokale, med plads til 50 gæster, tilbyder den perfekte ramme for at fejre særlige øjeblikke med dine kære.