FacebookInstagram

Herreaftener

En hyggelig venneaften med mørt kød og kokketricks, der imponerer konen

Vores herreaftener hos Mette Maries Køkken sætter fokus på det grove, rustikke og velsmagende basiskøkken. Tag dine venner med til en hyggelig og sjov aften, hvor I lærer nogle af de kokketricks, der kan løfte de velkendte maskuline favoritretter til nye højder.

Mørt kød og lækre saucer
Ingen mandeaften uden mørt og saftigt kød. Vi ser både på de velkendte bøffer og stege, men også på mindre kendte udskæringer, der ofte er mindst lige så lækre. Vi fokuserer også på tilbehøret, der kan betyde forskellen mellem en hæderlig og en virkelig god ret.

Til kødretter hører en god sauce. Men hvordan tilbereder man egentlig en rigtig bearnaise fra bunden eller en lækker rødvins- eller whiskysauce? Når du og dine venner først har lært det, går I aldrig tilbage til pulversaucerne!
Kontakt os og få en snak om dine ønsker.

Et væld af temaer
Aftenen kan også rettes mod øl-, vin-, whisky- eller cognacsmagning. Her kan I samtidig lære at vælge alkohol, der passer til forskellige retter. Temaet kunne også være ”grillmesteren”, hvor grillen sætter scenen for madlavningen. Her kan man f.eks. også se på brugen af marinader, chili og meget andet. 

Uanset hvilket tema, I vælger, kan I være sikre på en sjov og uforglemmelig aften i madglædens tegn.
Kontakt os og få en snak om dine ønsker.

Årskalender

Forår

  !

Der er intet at vise i denne sæson...

Sommer

  !

Der er intet at vise i denne sæson...

Efterår

01

Syltning med alle sanser

04.11.22 | 05.11.22 (udsolgt) Syltedronningen Helena og jeg deler på dette kursus vores store passion for at sylte og vores bedste opskrifter. Du får inspiration til dit eget syltekøkken, så glas med sødt, surt og krydret vil indgå helt naturligt ved måltiderne. Jeg fortæller, hvordan jeg sammensætter mine menuer med syltet tilbehør. Vi sætter gang i syltegryderne og twister de gode, gamle opskrifter. Du får glas af alle slags med hjem til dit eget forråd, så du kan sætte hjemmesyltet på spisebordet og med fine etiketter. Læs mere

Hvad skal vi arbejde med?
- Forskellige former for konservering og råsyltning 
- Kogning af syltetøj, marmelade, gele, chutney, pickles og relish
- Brug af sukker og krydderier 
- Afprøvning af nye krydderiblandinger

Forløbet
Vi starter med en introduktion til det at konservere og gennemgår årstidens frugter, bær og grøntsager, som vi kan sylte. Helena giver gode råd om valg af sylteglas, hygiejne, konserveringsmidler og holdbarhed, og hvordan vi bedst udnytter råvarerne, tilsætter krydderier og, måske vigtigst af alt, smager det syltede til, før det hældes på glas.

Når der dufter dejligt i køkkenet af friskbagt brød og alle vores nylavede syltesager, dækker vi bord og samles for med alle sanser at smage og nyde de mange varianter af årstiden på glas. 

Dato og pris 
Kurset afholdes

Fredag den 4. november 2022 kl.15.00-20.00

Lørdag den 5. november 2022 kl.10.00-15.00

Pris: 895kr./person. 

Morgenkaffe/te med brød, ost og sylt.

Inspirationsfrokost med drikkevarer.

Eftermiddagskaffe/te med sødt og sylt

Sylt på glas med hjem

Antal deltagere: 16

Læs mere om Syltedroningen på hendes hjemmeside:

https://www.syltedronningen.dk/

Tilmeld dig her

Vinter

  !

Der er intet at vise i denne sæson...

Tilmeld
dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret på kurser og modtag de nyeste opskrifter