FacebookInstagram

Tøsetræf

Uforglemmelig tøsehygge med madglæde, sjov og inspiration

Tag dine veninder med til Mette Maries Køkken og oplev en verden af inspiration åbne sig. Et tøsetræf hos os kan omhandle alle aspekter af madlavningen fra ingredienser og tilberedning til borddækning og servering.

En verden af muligheder
I kan f.eks. skabe lækre desserter, sylte årstidens frugt og grønt, dykke ned i chokoladens mysterier, bage rustikke brød, farverige muffins, festkager, se på alternative børnemadpakker eller hverdagsretter. Lave jeres egen lille salatkogebog. I kan også smage på øl, vin og spiritus, blande cocktails og lære at bruge alkohol i madlavningen. Alt sammen med et twist, der giver inspiration og lyst til at eksperimentere.

Bagedyst og Masterchef
I kan også kaste jer ud i en madlavningskonkurrence, ligesom i Den store bagedyst eller Masterchef. Kun fantasien sætter grænser. En ting er sikkert: I får en sjov og uforglemmelig dag og masser af inspiration til lækker madlavning til hverdag og fest.

Årskalender

Forår

  !

Der er intet at vise i denne sæson...

Sommer

  !

Der er intet at vise i denne sæson...

Efterår

01

Syltning med alle sanser

04.11.22 | 05.11.22 (udsolgt) Syltedronningen Helena og jeg deler på dette kursus vores store passion for at sylte og vores bedste opskrifter. Du får inspiration til dit eget syltekøkken, så glas med sødt, surt og krydret vil indgå helt naturligt ved måltiderne. Jeg fortæller, hvordan jeg sammensætter mine menuer med syltet tilbehør. Vi sætter gang i syltegryderne og twister de gode, gamle opskrifter. Du får glas af alle slags med hjem til dit eget forråd, så du kan sætte hjemmesyltet på spisebordet og med fine etiketter. Læs mere

Hvad skal vi arbejde med?
- Forskellige former for konservering og råsyltning 
- Kogning af syltetøj, marmelade, gele, chutney, pickles og relish
- Brug af sukker og krydderier 
- Afprøvning af nye krydderiblandinger

Forløbet
Vi starter med en introduktion til det at konservere og gennemgår årstidens frugter, bær og grøntsager, som vi kan sylte. Helena giver gode råd om valg af sylteglas, hygiejne, konserveringsmidler og holdbarhed, og hvordan vi bedst udnytter råvarerne, tilsætter krydderier og, måske vigtigst af alt, smager det syltede til, før det hældes på glas.

Når der dufter dejligt i køkkenet af friskbagt brød og alle vores nylavede syltesager, dækker vi bord og samles for med alle sanser at smage og nyde de mange varianter af årstiden på glas. 

Dato og pris 
Kurset afholdes

Fredag den 4. november 2022 kl.15.00-20.00

Lørdag den 5. november 2022 kl.10.00-15.00

Pris: 895kr./person. 

Morgenkaffe/te med brød, ost og sylt.

Inspirationsfrokost med drikkevarer.

Eftermiddagskaffe/te med sødt og sylt

Sylt på glas med hjem

Antal deltagere: 16

Læs mere om Syltedroningen på hendes hjemmeside:

https://www.syltedronningen.dk/

Tilmeld dig her

Vinter

  !

Der er intet at vise i denne sæson...

Tilmeld
dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret på kurser og modtag de nyeste opskrifter