Herreaftener
En hyggelig venneaften med mørt kød og kokketricks, der imponerer konen
Vores herreaftener hos Mette Maries Køkken sætter fokus på det grove, rustikke og velsmagende basiskøkken. Tag dine venner med til en hyggelig og sjov aften, hvor I lærer nogle af de kokketricks, der kan løfte de velkendte maskuline favoritretter til nye højder.
Mørt kød og lækre saucer
Ingen mandeaften uden mørt og saftigt kød. Vi ser både på de velkendte bøffer og stege, men også på mindre kendte udskæringer, der ofte er mindst lige så lækre. Vi fokuserer også på tilbehøret, der kan betyde forskellen mellem en hæderlig og en virkelig god ret.
Til kødretter hører en god sauce. Men hvordan tilbereder man egentlig en rigtig bearnaise fra bunden eller en lækker rødvins- eller whiskysauce? Når du og dine venner først har lært det, går I aldrig tilbage til pulversaucerne!
Kontakt os og få en snak om dine ønsker.
Et væld af temaer
Aftenen kan også rettes mod øl-, vin-, whisky- eller cognacsmagning. Her kan I samtidig lære at vælge alkohol, der passer til forskellige retter. Temaet kunne også være ”grillmesteren”, hvor grillen sætter scenen for madlavningen. Her kan man f.eks. også se på brugen af marinader, chili og meget andet.
Uanset hvilket tema, I vælger, kan I være sikre på en sjov og uforglemmelig aften i madglædens tegn.
Kontakt os og få en snak om dine ønsker.
Faste arrangementer
MADKLUB
05.12.23 (udsolgt) | 06.12.23 (udsolgt) | 14.12.23 (udsolgt) | 19.12.23 (udsolgt) | 20.12.23 (udsolgt) | 21.12.23 (udsolgt) | 16.01.24 (udsolgt) | 17.01.24 (udsolgt) | 30.01.24 (udsolgt) | 31.01.24 (udsolgt) | 14.02.24 (udsolgt) | 15.02.24 | 06.03.24 | 07.03.24 | 20.03.24 | 21.03.24 Kom til fællesspisning på gården en tirsdag, onsdag eller en torsdag i hver måned Læs mere
Forkæl dig selv og din familie med en månedlig fridag fra indkøb, aftensmad og opvask. Kom forbi Mette Maries Køkken en tirsdag, onsdag eller en torsdag i hver måned og nyd et godt gedigent måltid hverdagsmad med et twist. Du bliver mæt, inspireret og får måske samtidig nogle nye bekendtskaber.
Pris og info
Madklubben er åben for alle, men tilmelding er nødvendig, da pladserne er begrænsede.
- Vi spiser kl. 18.00-20.30
- Pris pr. voksen: 350 kr.
- Pris pr. barn: 230 kr.
Prisen inkluderer maden, et glas vin, saft eller en øl og kaffe/te.
Tilmeld dig herWEEKEND BRUNCH
09.12.23 (udsolgt) | 10.12.23 (udsolgt) Tid til at twiste din brunch. Læs mere
Kom til julehygge weekendbrunch ... en af de faste aktiviteter på gården.
Vores tanke er at skabe nogle weekender, hvor der skal være tid til at være sammen over et godt måltid, tid til at hygge og tid til at snakke.
Weekendbrunch på gården vil variere alt efter sæsonerne, og vi vil prøve at tilføre nye retter og twiste den klassiske brunch, så der måske kan komme lidt ny inspiration med hjem.
Pris og info
Der er plads til små og store familier, men tilmelding er nødvendig, da pladserne er begrænsede.
- Vi spiser kl. 11-14
- Pris pr. voksen: 330 kr.
- Pris pr. barn: 200 kr.
Prisen inkluderer maden, kaffe/te og juice.
Temakurser – weekend
Salatkursus
09.08.23 (udsolgt) | 10.08.23 (udsolgt) Hvordan sammensætter man en spændende salat, der både er en fryd for øjet og ganen? Det kan du lære her. På kurset tager vi i fællesskab fat på hvad er en god salat. Vi rører dressinger fra bunden og bager lækkert brød til at fuldende smagsoplevelsen. Læs mere
Hvad skal vi arbejde med?
- Den gode sammensætning af råvarer
- De 5 grundsmage: surt, salt, sødt, bittert og umami
- Krydderier
- Farver
- Konsistens
- Frugt og grønt i forening
- Dressinger fra bunden
- Bønner og linser
- Bagning med grøntsager og frugt
Forløbet
Her gør vi op med ensformige salater uden variation. Sammen skaber vi sprudlende, skønne, smukke salater i alle regnbuens farver.
Vi skal arbejde med spændende sammensætninger af frugt og grønt i salaterne, tilberede dressinger fra bunden, bruge friskost og friske krydderurter, tilberede kornsalater og ikke mindst bage spændende og sundt brød fyldt med lækre grøntsager og frugt.
Vi snitter, hakker, koger, steger og bager! Resultatet skal opleves! Du vender hjem med ny inspiration til glæde for både dig selv, din familie og dine venner.
Medbring gerne madkasse til madpakken.
Vin/øl/saft og kaffe/te er med i prisen.
Dato og pris
Kurset afholdes i 2023
Onsdag d. 29. marts kl.17-21 Pris: 650 kr.
Torsdag d. 30. marts kl.17-21 Pris: 650kr.
Onsdag d.9. august kl.17-21 Pris: 650 kr.
Tosdag d.10. august kl.17-21 Pris: 650 kr.
EFTERÅRSFERIE FOR FLERE GENERATIONER
17.10.23 (udsolgt) | 18.10.23 (udsolgt) Et køkken danner en fantastisk ramme for mødet mellem generationerne. Und dig selv en dejlig oplevelse med dine børn eller børnebørn hos Mette Maries Køkken. Her samles vi om en hyggelig og legende indføring i madkunsten. Vi viser børnene, hvor sjovt og let det kan være at lave mad – og hvor godt det smager, når man selv har været med. Læs mere
Hvad skal vi arbejde med?
- Mad med flotte farver
- Bagning af lækkert brød
- Bagning og pyntning af flotte kager
Forløbet
Fællesskabet er nøgleordet i dette kursus. Vi tilbereder sjove og spændende retter, og der er opgaver til alle – store som små. Undervejs lærer børnene om smag, konsistens og farver i maden. Vi udhuler græskar og hygger os med ild i udendørspejsen. Børnene vil opdage, hvordan græskarkødet kan bruges både i suppe, kage og brøddej. Til sidst dækker vi bord, spiser den lækre mad, og nyder at det er efterårsferie.
I får brød og kager med hjem.
Kaffe/te og saft er med i prisen.
Dato og pris
Kurset afholdes
Tirsdag den 17. oktober kl. 11-15. Pris: 300kr.
Onsdag den 18. oktober kl. 11-15. Pris: 300kr.
JULEBAGNING
25.11.23 | 26.11.23 Julen er fyldt med gode traditioner og en af dem er at bage. Hos os er det altid mormor, der bager, og vi nyder godt af brunkager, klejner, jødekager, vaniljekranse, ølkage og mange flere. Hvilke småkager skal I bage i år? Kom og få inspiration og medbring gerne din yndlingsopskrift på julebag. Der bliver bagt mange småkager, så der er mulighed for at få smagsprøver med hjem. HUSK kagedåser. Læs mere
Hvad skal vi arbejde med?
- Gode teknikker i forhold til æltning, køl, frys, udrulning og bagning af småkagedej
- Krydderier, tørrede frugter og nødder
- Dele opskrifter
- Opbevaring
Forløbet
Vi starter med kaffe og te, deler de gode historier omkring julebagning og gennemgår opskrifterne. Alle laver forskellige deje, og vi bager mange slags småkager. Undervejs tilbereder vi en let frokost, dækker bord og nyder duften i køkkenet. Dagen slutter med smagsprøver på vores egne julesmåkager og så skal der fyldes i kagedåserne.
Dato og pris
Kurset afholdes
Lørdag den 25. november 2023 Kl.11.00-16.00
Søndag den 26. november 2023 Kl.11.00-16.00
Pris: 650 kr.
Tilmeld dig herBAG DIT BRØD FRA BUNDEN
05.01.24 Oplev glæden ved at bage dit eget brød fra bunden. Det giver lækre brød med masser af smag, som du ikke finder i samme kaliber i supermarkedet. – Og så er det både let og sjovt. Læs mere
Hvad skal vi arbejde med?
- Bage- og ælteteknikker
- Gær
- Surdeje
- Fordej
- Koldhævning
- Brug af forskellige meltyper, korn og gryn
- Maling af eget mel i stenkværn
Forløbet
Dagen begynder med kaffe/te og en smagsprøve på hjemmebagt brød. Vi gennemgår de forskellige teknikker og opgaver. Bagefter skal du selv prøve kræfter med teknikkerne. Nogle af dejene er forberedt i forvejen, så vi kan bruge tiden på at ælte og bage.
Når duften af friskbagt brød breder sig gennem køkkenet, gør vi klar til at nyde resultatet af vores indsats: Frokost med lækkert nybagt brød, sæsonsalater, kød, sylt og lidt sødt til kaffe/te.
Frokost, juice og kaffe/te er med i prisen.
Du får opskrifter, surdej, fordej/dej og poser med friskbagt brød med hjem.
Dato og pris
Kurset afholdes
Fredag den 5. januar fra kl.16-21. Pris: 750kr.
Syltning med alle sanser
04.11.23 (udsolgt) Syltedronningen Helena og jeg deler på dette kursus vores store passion for at sylte og vores bedste opskrifter. Du får inspiration til dit eget syltekøkken, så glas med sødt, surt og krydret vil indgå helt naturligt ved måltiderne. Jeg fortæller, hvordan jeg sammensætter mine menuer med syltet tilbehør. Vi sætter gang i syltegryderne og twister de gode, gamle opskrifter. Du får glas af alle slags med hjem til dit eget forråd, så du kan sætte hjemmesyltet på spisebordet og med fine etiketter. Læs mere
Hvad skal vi arbejde med?
- Forskellige former for konservering og råsyltning
- Kogning af syltetøj, marmelade, gele, chutney, pickles og relish
- Brug af sukker og krydderier
- Afprøvning af nye krydderiblandinger
Forløbet
Vi starter med en introduktion til det at konservere og gennemgår årstidens frugter, bær og grøntsager, som vi kan sylte. Helena giver gode råd om valg af sylteglas, hygiejne, konserveringsmidler og holdbarhed, og hvordan vi bedst udnytter råvarerne, tilsætter krydderier og, måske vigtigst af alt, smager det syltede til, før det hældes på glas.
Når der dufter dejligt i køkkenet af friskbagt brød og alle vores nylavede syltesager, dækker vi bord og samles for med alle sanser at smage og nyde de mange varianter af årstiden på glas.
Dato og pris
Kurset afholdes
Lørdag den 4. november 2023 kl.10.00-15.00
Pris: 895kr./person.
Kaffe/te med brød, ost og sylt.
Inspirationsmiddag med drikkevarer.
Kaffe/te med sødt og sylt
Sylt på glas med hjem
Antal deltagere: 16
Læs mere om Syltedroningen på hendes hjemmeside:
”Det sprøde salatkøkken” – SORØ, SalatTøsen inkl. spisning
23.01.24 | 24.01.24 | 27.02.24 | 28.02.24
I samarbejde med SalatTøsen arrangerer vi nu en hyggelig aften med spisning og kombineret foredrag og showcooking
Læs mere
Arrangementet starter kl. 18.00 med fællesspisning af et skønt grønt måltid kreeret af Mette Marie af lokale friske råvarer, efterfølgende foredrag kl. 19.00-22.00.
Prisen pr. billet er kr. 599,- og inkluderer maden, vand, kaffe og the. Maden serveres ved bordene og buffet. Dagen derpå modtager du også opskrifter på alle SalatTøsens serveringer. Vi åbner dørene kl. 17.30, og arrangementet slutter kl. 22.00. Vin, saft og øl kan tilkøbes på aftenen.
Om foredraget;
På SalatTøsens kombineret foredrag og showcooking ”Det sprøde salatkøkken” giver vi dig værktøjerne til at løfte dit salatkøkken til et helt nyt niveau. Du får redskaberne til at komme i gang, så du kan begynde din rejse ud i salatens og grøntsagernes finurlige verden – uanset om du er øvet eller nybegynder.
Showet på 3 timer (inkl. pause) byder på inspiration til alle sanserne. Showcooking, tips & tricks og værktøjer til en nem hverdag med flere grøntsager. Vi arbejder med 60:20 princippet! Bruger du 60 minutter i weekenden på at preppe, skal du blot bruge 20 minutter i en travl hverdag på at lave en salat, der er både frisk, bæredygtig og spækket med smag! Deraf 60:20. Showet, der er plantebasseret og glutenfri, varierer med årstidernes skifte, derfor er serveringerne altid forskellige afhængig af, om sæsonen er forår, sommer, efterår eller vinter.
Billetter kan købes på:
https://salattosen.dk/shop/8-kolding/852-det-sproede-salatkoekken--soroe-salattoesen-inkl-spisning/
