FacebookInstagram

Vælg en sæson

Årskalender

Forår

01

Irsk aften i Mette Maries Køkken med Innishere DEN 11.5 og 12.5 2021

11.05.21 (udsolgt) | 12.05.21 (udsolgt) Vi serverer mad inspireret af det irske køkken med irsk øl og derefter spiller gruppen Innishere Irsk folkemusik. I pausen serveres kaffe/te med kage og Irish Whiskey.
Pris 300kr. Vi starter kl. 18.30 - kom gerne kl.18.00
Der er begrænset plads, så husk at tilmelde jer her på siden eller på 28914972 eller mail@mettemarieskoekken.dk Læs mere

Innishere består af 4 lokale musikere, der spiller Irsk/skotsk folkemusik.
Gruppe består af: Bent på guitar og vokal, Karen på Harmonika, Carsten på violin, Niels på bodhran (irsk håndtromme) og Vibeke på tværfløjte.

02

En aften med rygeost

27.05.21 Sammen med Erik og Knud skal vi sammen hylde den fynske rygeost. Knud vil fortælle om hans lange liv som mejerist og vi skal sammen smage dejlig retter med rygeost.

Læs mere

18.00: Vi drikker et glas vin i gården, mens rygeosten får den sidste røg og vi smager på Knuds medbragte rygeost.

18.15: Vi hører Knud fortælle røverhistorier fra et langt liv med oste og rødvin. 

18.30: Mette Marie fortæller om aftenens rygeoste-menu: Forret, hovedret og dessert.

21.00: Tak for i aften.

Pris pr. deltager 350 kr. Inkl. historier, rygeost menu, 2 gl. vin og kaffe/te.

Erik Skibsteds beskrivelse af arrangementet:

Forår er for mig uløseligt forbundet med 3 ting: Rygeost, radiser og purløg på rugbrød eller rustikt hvedebrød eller knækbrød eller helt uden brød i salat eller til dessert og jeg kunne blive ved. Mulighederne er mange med dette eneste originale danske bidrag til europæisk ostekultur.

Knud er gået på pension efter et rigt liv som mejerist forskellige steder i verdenen. Blandt andet mange år i Spanien. 

Jeg traf Knud i Sct. Knuds kirke i Odense til kirkekaffen efter gudstjenesten. 

Den sindige thybo påstod hårdnakket, at han kunne lære mig at lave rygeost - og så skulle jeg i øvrigt med på hans årlige pensionist- og vinrejse til Spanien. Jeg har ham under mistanke for at mangle en enkelt deltager for at kunne gennemføre rejsen.

Afslutning: Knud fortæller om dette års vinrejse i september

Tilmeld dig her

Sommer

01

SØNDAGSBRUNCH

20.06.21 (udsolgt) | 10.10.21 Tid til at twiste din brunch. Læs mere

Kom til søndagsbrunch ... en af de faste aktiviteter på gården.
Vores tanke er at skabe nogle søndage, 4 gange om året, hvor der skal være tid til at være sammen over et godt måltid, tid til at hygge og tid til at snakke.

Søndagsbrunch på gården vil variere alt efter sæsonerne, og vi vil prøve at tilføre nye retter og twiste den klassiske brunch, så der måske kan komme lidt ny inspiration med hjem.

Pris og info
Der er plads til små og store familier, men tilmelding er nødvendig, da pladserne er begrænsede.

- Vi spiser kl. 11-14
- Pris pr. voksen: 275 kr.
-
Pris pr. barn: 150 kr.

Prisen inkluderer maden, kaffe/te og juice.

Tilmeld dig her

Efterår

01

EFTERÅRSFERIE FOR FLERE GENERATIONER

19.10.21 Et køkken danner en fantastisk ramme for mødet mellem generationerne. Und dig selv en dejlig oplevelse med dine børn eller børnebørn hos Mette Maries Køkken. Her samles vi om en hyggelig og legende indføring i madkunsten. Vi viser børnene, hvor sjovt og let det kan være at lave mad – og hvor godt det smager, når man selv har været med. Læs mere

Hvad skal vi arbejde med?
- Mad med flotte farver
- Bagning af lækkert brød
- Bagning og pyntning af flotte kager

Forløbet
Fællesskabet er nøgleordet i dette kursus. Vi tilbereder sjove og spændende retter, og der er opgaver til alle – store som små. Undervejs lærer børnene om smag, konsistens og farver i maden. Vi udhuler græskar og hygger os med ild i udendørspejsen. Børnene vil opdage, hvordan græskarkødet kan bruges både i suppe, kage og brøddej. Til sidst dækker vi bord, spiser den lækre mad, og nyder at det er efterårsferie. 

Kaffe/te og saft er med i prisen.

Dato og pris 
Kurset afholdes tirsdag d. 13. oktober 2020 
kl. 11-15. Pris: 275 kr.

Tilmeld dig her
02

BAG DIT BRØD FRA BUNDEN

10.01.21 (udsolgt) | 31.10.21 (udsolgt) Oplev glæden ved at bage dit eget brød fra bunden. Det giver lækre brød med masser af smag, som du ikke finder i samme kaliber i supermarkedet. – Og så er det både let, sjovt og billigt. Læs mere

Hvad skal vi arbejde med?
- Bage- og ælteteknikker
- Gær
- Surdeje
- Fordej
- Koldhævning
- Brug af forskellige meltyper, korn og gryn
- Maling af eget mel i stenkværn

Forløbet
Dagen begynder med kaffe/te og en smagsprøve på hjemmebagt brød. Vi gennemgår de forskellige teknikker og opgaver. Bagefter skal du selv prøve kræfter med teknikkerne. Nogle af dejene er forberedt i forvejen, så vi kan bruge tiden på at ælte og bage.

Når duften af friskbagt brød breder sig gennem køkkenet, gør vi klar til at nyde resultatet af vores indsats: Lækkert nybagt brød med egne rørte friskoste, røget kød og syltetøj samt kaffe/te.

Frokost, juice og kaffe/te er med i prisen.
Du får opskrifter, surdej, fordej, friskmalet mel og poser med friskbagt brød med hjem.

Dato og pris
Kurset afholdes søndag fra kl. 10-15. Pris: 600kr.

03

JULEBAGNING

21.11.21 Julen er fyldt med gode traditioner og en af dem er at bage. Hos os er det altid mormor, der bager, og vi nyder godt af brunkager, klejner, jødekager, vaniljekranse, ølkage og mange flere. Hvilke småkager skal I bage i år? Kom og få inspiration og medbring gerne din yndlingsopskrift på julebag. Der bliver bagt mange småkager, så der er mulighed for at få smagsprøver med hjem. HUSK kagedåser. Læs mere

Hvad skal vi arbejde med?
- Gode teknikker i forhold til æltning, køl, frys, udrulning og bagning af småkagedej
- Krydderier, tørrede frugter og nødder
- Dele opskrifter
- Opbevaring

Forløbet
Vi starter med kaffe og te, deler de gode historier omkring julebagning og gennemgår opskrifterne. Alle laver forskellige deje, og vi bager mange slags småkager. Undervejs tilbereder vi en let frokost, dækker bord og nyder duften i køkkenet. Dagen slutter med smagsprøver på vores egne julesmåkager og så skal der fyldes i kagedåserne.

Dato og pris 
Kurset afholdes søndag d. 21. november 2021
kl. 11-15. Pris: 600 kr.

Tilmeld dig her

Vinter

  !

Der er intet at vise i denne sæson...

Tilmeld
dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret på kurser og modtag de nyeste opskrifter

Madklub

Kom til fællesspisning på gården en tirsdag, onsdag eller en torsdag i hver måned

LÆS MERE HER