FacebookInstagram

Kurser 2017/2018

Faste arrangementer

01

SØNDAGSBRUNCH

09.09.18 (udsolgt) | 16.12.18 (udsolgt) | 10.03.19 (udsolgt) | 16.06.19 Tid til at twiste din brunch. Læs mere

Kom til søndagsbrunch ... en af de faste aktiviteter på gården.
Vores tanke er at skabe nogle søndage, 4 gange om året, hvor der skal være tid til at være sammen over et godt måltid, tid til at hygge og tid til at snakke.

Søndagsbrunch på gården vil variere alt efter sæsonerne, og vi vil prøve at tilføre nye retter og twiste den klassiske brunch, så der måske kan komme lidt ny inspiration med hjem.

Pris og info
Der er plads til små og store familier, men tilmelding er nødvendig, da pladserne er begrænsede.

- Vi spiser kl. 11-14
- Pris pr. voksen: 175 kr.
-
Pris pr. barn: 125 kr.

Prisen inkluderer maden, kaffe/te og juice.

Tilmeld dig her
02

MADKLUB

19.09.18 (udsolgt) | 25.09.18 (udsolgt) | 11.10.18 (udsolgt) | 31.10.18 (udsolgt) | 13.11.18 (udsolgt) | 05.12.18 (udsolgt) | 13.12.18 (udsolgt) | 18.12.18 (udsolgt) | 19.12.18 (udsolgt) | 10.01.19 (udsolgt) | 15.01.19 (udsolgt) | 30.01.19 (udsolgt) | 13.02.19 | 14.02.19 (udsolgt) | 26.02.19 | 06.03.19 | 19.03.19 | 28.03.19 (udsolgt) | 02.04.19 | 10.04.19 | 16.04.19 Kom til fællesspisning på gården en tirsdag, onsdag eller en torsdag i hver måned Læs mere

Forkæl dig selv og din familie med en månedlig fridag fra indkøb, aftensmad og opvask. Kom forbi Mette Maries Køkken en tirsdag, onsdag eller en torsdag i hver måned og nyd et godt gedigent måltid hverdagsmad med et twist. Du bliver mæt, inspireret og får måske samtidig nogle nye bekendtskaber.

Pris og info
Madklubben er åben for alle, men tilmelding er nødvendig, da pladserne er begrænsede.

- Vi spiser kl. 18.00-20.00

(OBS: Ny tider fra januar 2018 kl. 18.00-20.00)

- Pris pr. voksen: 175 kr.
- Pris pr. barn: 125 kr.

Prisen inkluderer maden, et glas vin, saft eller en øl og kaffe/te.

Tilmeld dig her
03

Irsk aften i Mette Maries Køkken med Innishere

12.04.18 (udsolgt) Vi serverer mad inspireret af det irske køkken med irsk øl og derefter spiller gruppen Innishere Irsk folkemusik. I pausen serveres kaffe/te med kage og Irish Whiskey.
Pris 225kr. Vi starter kl. 18.30
Der er begrænset plads, så husk at tilmelde jer her på siden eller på 28914972 eller mail@mettemarieskoekken.dk Læs mere

Innishere består af 4 lokale musikere, der spiller Irsk/skotsk folkemusik.
Gruppe består af: Henrik på guitar, violin og vokal, Karen på Harmonika, Ole på Guitar og Vibeke på tværfløjte.

Temakurser – weekend

01

BAG DIT BRØD FRA BUNDEN

11.11.18 (udsolgt) | 13.01.19 Oplev glæden ved at bage dit eget brød fra bunden. Det giver lækre brød med masser af smag, som du ikke finder i samme kaliber i supermarkedet. – Og så er det både let, sjovt og billigt. Læs mere

Hvad skal vi arbejde med?
- Bage- og ælteteknikker
- Gær
- Surdeje
- Fordej
- Koldhævning
- Brug af forskellige meltyper, korn og gryn
- Maling af eget mel i stenkværn

Forløbet
Dagen begynder med kaffe/te og en smagsprøve på hjemmebagt brød. Vi gennemgår de forskellige teknikker og opgaver. Bagefter skal du selv prøve kræfter med teknikkerne. Nogle af dejene er forberedt i forvejen, så vi kan bruge tiden på at ælte og bage.

Når duften af friskbagt brød breder sig gennem køkkenet, gør vi klar til at nyde resultatet af vores indsats: Lækkert nybagt brød med egne rørte friskoste, røget kød og syltetøj samt kaffe/te.

Frokost, juice og kaffe/te er med i prisen.
Du får opskrifter, surdej, fordej, friskmalet mel og poser med friskbagt brød med hjem.

Dato og pris
Kurset afholdes lørdag eller søndag fra kl. 10-15. Pris: 500 kr.

Tilmeld dig her
02

SOMMERDESSERTER a la Camilla og Rikke

27.05.18 Kan du lide at se bagedysten og vil du afprøve nogle af de anvendte teknikker? Måske har du brug for inspiration til det søde køkken og gerne vil imponere. Så kom med på dette kursus, ta’ eventuel en med du holder af og del den gode oplevelse sammen. I skal bl.a. bliver klogere på glaze, husblas, og spiselige blomster. Kurset har vi udviklet i samarbejde med Mette Marie under et praktikforløb i ‘december 2017. Se mere om os længer nede.
Læs mere

Vi skal vi blandt andet arbejde med? 
- Cheesecake
- Churros
- Parfait
- Macarons
- Desserter i glas f.eks. fromage
- Koldskål med et twist
- Pandekage lagkage
- Snitter af mørdej
- Bagte æbler med marcipan fyld
- Pynt i form af bær, frugtchips, karamel, isomalt, kandiseret blomster og spiselige blomster, guld- og sølvstøv og glasering af kager 

Forløbet
Vi gennemgår dagens program og uddelegerer opgaverne sammen. Derefter er det ellers bare i gang med desserterne, alle får lov til at arbejde med de desserter de ønskes og der er mulighed for at udfordre sig selv på forskellige niveauer.
Når alle er klar med deres desserter præsenteres de på en fælles buffet, hvor vi smager på de spændende desserter, mens vi nyder en kop kaffe/te.

I løbet af kursuset vil der være kaffe/te, små snacks og en lækre frokost samt et opskrifthæfte.

Om os:
Vi hedder Camilla og Rikke og vi studerer en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed på speciallinjen Fødevare og Ledelse på Absalon professionshøjskole.

I vores første praktik har vi været så heldige at kommer ud i Mette Maries køkken. Her har vi blandt andet været inde over forskellige arbejdsopgaver som kommunikation, sensorik, udvikling af dette dessert kursus efter observation af andre kurser og arbejde med forståelse af virksomhedens helhed og processer.

Dato og pris

Kurset afholdes d. 27. maj 2018 kl.11.00-15.00

Pris 500 kr. 

Tilmeld dig her
03

KRYDDERURTER - FRISKE OG TØRREDE

07.10.18 Krydderier og krydderurter er uundværlige i madlavningen. De er med til at højne enhver ret. Mange krydderurter er gode for vores helbred, og det er sjovt at lave sine egne krydderiblandinger. Læs mere

Hvad skal vi arbejde med?
- Friske krydderurter i olie, salt og eddike
- Egenproduktion af karry, ras el hanout, gastrik, dukkah og garam masala
- Der er indkøbt forskellige basisråvarer, og vi tilbereder nogle lette retter, hvor vi kan anvende vores nylavede krydderisamlinger
- Brød af fordej

Forløbet
Kort gennemgang af krydderurter og krydderier over en kop kaffe/te. Opgaverne fordeles, og alle laver noget forskelligt af krydderierne. Når de spændende dufte fylder rummet, tilbereder vi en let frokost, hvor vi anvender de nylavede krydderiblandinger.

Vi dækker bord og nyder et godt måltid sammen med mange spændende smage.

Der er indkøbt forskellige glas, flasker og lignende til formålet. Alle får et udvalg af det vi laver med hjem. Har du selv mange krydderurter i din have, og ikke ved hvordan du kan bruge dem inden frosten kommer, må du meget gerne tage dem med. 

Dato og pris 
Kurset afholdes søndag d. 7. oktober 2018 kl. 10-15. Pris: 500 kr.

Tilmeld dig her
04

SYLTEDAG - KOM ÅRSTIDEN PÅ GLAS

14.10.18 (udsolgt) Du vil blive introduceret i syltningens ædle kunst, lære at konservere og gemme sæsonens frugt og grøntsager på glas.
Få de forskellige sylteting med hjem til dit eget forråd, så du kan sætte hjemmelavet relish og marmelade på bordet - både til hverdag og fest. Læs mere

Hvad skal vi arbejde med?
- Kendskab til forskellige konserveringsformer og råsyltning
- Syltetøj, marmelade, chutney, gele, pickles og relish
- Sukker og krydderier
- Smage og prøve nye krydderiblandinger
- Bage brød af fordej 

Forløbet
Kort intro om konservering. Gennemgang af årstidens frugter, bær og grøntsager, som vi kan sylte og komme på glas. Der bliver lavet mange slags, ingen laver det samme, så alle kan få et glas med hjem af de forskellige sylteting. Når der dufter godt på hele gården af frisklavet syltetøj, og brødet er i ovnen, dækker vi et bord, så vi kan smage og nyde de mange varianter af årstiden på glas. 

Der vil være pølse, pate og ost, samt kaffe/te med i prisen.

Dato og pris
Kurset afholdes søndag d. 14. oktober 2018 kl. 10-14. Pris: 500 kr.

Medbring gerne 10 små sylteglas. 

05

EFTERÅRSFERIE FOR FLERE GENERATIONER

16.10.18 Et køkken danner en fantastisk ramme for mødet mellem generationerne. Und dig selv en dejlig oplevelse med dine børn eller børnebørn hos Mette Maries Køkken. Her samles vi om en hyggelig og legende indføring i madkunsten. Vi viser børnene, hvor sjovt og let det kan være at lave mad – og hvor godt det smager, når man selv har været med. Læs mere

Hvad skal vi arbejde med?
- Mad med flotte farver
- De 5 grundsmage: surt, salt, sødt, bittert og umami
- Konsistens
- Bagning af lækkert brød
- Bagning og pyntning af flotte kager

Forløbet
Fællesskabet er nøgleordet i dette kursus. Vi tilbereder sjove og spændende retter, og der er opgaver til alle – store som små. Undervejs lærer børnene om smag, konsistens og farver i maden. Vi udhuler græskar og hygger os med ild i pejsen. Børnene vil opdage, hvordan græskarkødet kan bruges både i suppe, kage og brøddej. Til sidst dækker vi bord, spiser den lækre mad, og nyder at det er efterårsferie. 

Kaffe/te og saft er med i prisen.

Dato og pris 
Kurset afholdes tirsdag d. 16. oktober 2018 
kl. 11-15. Pris: 250 kr.

Tilmeld dig her
06

SIMREGRYDEN

04.11.18 (udsolgt) Simremad er en god tidsinvestering. Det tager lidt tid at lave simremad, men smagsoplevelsen er værd at vente på. Der vil ofte være mad til flere dage. Vi har opskrifterne, og du kommer og snitter, koger og steger. Læs mere

Hvad skal vi arbejde med?
- Nye udskæringer
- Brug af forskellige grøntsager, krydderurter og krydderier
- Forskellige tilberedningsformer
- De 5 grundsmage: surt, salt, sødt, bittert og umami
- Konsistens, form og farver
- Ideer til brug af rester i køleskabet

Forløbet
Kort introduktion til råvarer og opskrifter. Alle går i gang med at tilberede forskellige simreretter. Mens gryderne står på komfuret eller i ovnen, tilbereder vi noget sødt til dessert. Vi tænder op i pejsen, dækker bord og nyder simremaden sammen. 

Dato og pris
Kurset afholdes søndag den 4. november 2018 klokken 11.00 - 15.00. Pris: 500 kr.

07

VILDT

10.11.18 En jæger kommer forbi gården med sit bytte. Vi skal blive lidt klogere på vildtet og lære om tilberedning af de forskellige dyr. Både klassiske tilberedningsmetoder og nye variationer med tilbehør.
Læs mere

Hvad skal vi arbejde med?
- Hvad har jægeren med? Måske harer, fasaner, skovduer, dyrekølle og -bov.
- Vejledning om modning, tørplukning, flåning og bardering.
- Tilberedning af de forskellige slags dyrevildt og tilbehør

Forløbet
Jægeren fortæller om vildtet, og vi gennemgår opskrifterne på de forskellige retter, vi skal tilberede.

Der dækkes fine jagtborde, maden præsenteres på en fælles buffet, og vi smager på de spændende vildtretter.

Der er vin, kaffe/te og chokolade med i kurset.

Dato og pris 
Kurset afholdes lørdag d. 10. november 2018 kl. 16-21. Pris: 600 kr.

Tilmeld dig her
08

JULEBAGNING

25.11.18 Julen er fyldt med gode traditioner og en af dem er at bage. Hos os er det altid mormor, der bager, og vi nyder godt af brunkager, klejner, jødekager, vaniljekranse, ølkage og mange flere. Hvilke småkager skal I bage i år? Kom og få inspiration og medbring gerne din yndlingsopskrift på julebag. Der bliver bagt mange småkager, så der er mulighed for at få smagsprøver med hjem. HUSK kagedåser. Læs mere

Hvad skal vi arbejde med?
- Gode teknikker i forhold til æltning, køl, frys, udrulning og bagning af småkagedej
- Krydderier, tørrede frugter og nødder
- Dele opskrifter
- Opbevaring

Forløbet
Vi starter med kaffe og te, deler de gode historier omkring julebagning og gennemgår opskrifterne. Alle laver forskellige deje, og vi bager mange slags småkager. Undervejs tilbereder vi en let frokost, dækker bord, tænder op i pejsen og nyder duften i køkkenet. Dagen slutter med smagsprøver på vores egne julesmåkager og så skal der fyldes i kagedåserne.

Dato og pris 
Kurset afholdes søndag d. 25. november 2018
kl. 11-15. Pris: 450 kr.

Tilmeld dig her
09

VÆRTINDEGAVER MED PERSONLIGHED

02.12.18 Er du til julehygge, og vil du gerne lave dine egne værtindegaver. Synes du, det er skønt at give hjemmelavede lækkerier til krop og sjæl. Så skal du komme og hygge, snakke, producere og få ny inspiration. Læs mere

Hvad skal vi arbejde med?
- Syltede ting
- Karameller, brændte mandler og chokolade
- Mysli
- Røre egen sennep
- Body salt og sukker scrub

Forløbet
Vi gennemgår dagens program og uddelegerer opgaverne. Mens vi arbejder på vores værtindegaver, tilbereder vi en let frokost, som vi nyder sammen. 

Alle får en kasse hjemmelavede lækkerier med hjem. Med i prisen er glas og emballage.

Dato og pris
Kurset afholdes søndag d. 2. december 2018 kl. 11-15. Pris: 600 kr.

Tilmeld dig her
10

TWIST DIN EGEN JULEFROKOST

09.12.18 Julefrokosten har sine klassikere ... sild, æg, tarteletter, sylte, svinekam, medister, blodpølse, and, rødkål, risalamande og meget mere, men hvordan kan man twiste sin julefrokost og samtidig lave sine egne retter, så der stadig dufter af nelliker, kanel, allehånde, stjerneanis, kardemomme og appelsin. Kom og bliv inspireret og få nye opskrifter på de velkendte juleklassikere. Læs mere

Hvad skal vi arbejde med?
- Forskellige tilberedningsformer af silden
- Mayonnaise og dressinger
- Bagt og røget fisk
- Kød, grøntsager, frugter og nødder
- Salater
- Krydderier

Forløbet
Kort gennemgang af opskrifter og ideer til at twiste sin julefrokost. Hvem laver hvad? Alle laver forskellige retter, som vi senere præsenterer på en fælles julebuffet. Undervejs, når duften af jul begynder at sprede sig i køkkenet, dækker vi et fint julebord og spiser den dejlige julemad sammen. 

Dato og pris
Kurset afholdes søndag d. 9. december 2018 kl. 11-15. Pris: 500 kr.

Tilmeld dig her

Tilmeld
dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret på kurser og modtag de nyeste opskrifter

Madværksted

Hold møder, polterabender, tøsetræf og herreaftener i madglædens tegn

LÆS MERE HER