Kurser

En verden af kulinariske opdagelser

Hos Mette Maries Køkken byder vi velkommen til en verden af kulinariske opdagelser gennem vores inspirerende madkurser. Vores kurser er designet til at vække dine sanser og give dig masser af inspiration til at tage med hjem. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren madentusiast, har vi noget for enhver smag.

Madkurser for alle sanser

Vores kurser er praktiske og interaktive, hvilket betyder, at du kommer til at bruge dine hænder og sanser, mens du lærer. Med et afslappet og hyggeligt miljø sikrer vi, at alle føler sig velkomne og inspirerede. Efter kurset vil du have nye færdigheder, opskrifter og en masse inspiration til at eksperimentere i dit eget køkken. Vores mål er at gøre madlavning sjovt og tilgængeligt for alle, så du kan skabe lækre måltider for dig selv og dine kære.

Find kommende kurser, datoer og tilmelding herunder. Vi kan ikke vente med at byde dig velkommen og udforske madens vidunderlige verden sammen!
Kom og vær en del af vores kulinariske fællesskab hos Mette Maries Køkken!

Kommende kurser

Dato
Tilmeld
Bagekursus
Dyk ned i bagekunstens verden. Lær at mestre alt fra rustikke brød til delikate kager. Vores bagekurser giver dig mulighed for at udforske og forfine dine bagefærdigheder, så du kan skabe vidunderlige bagværker i dit eget køkken.
Syltekursus
Opdag glæden ved at sylte! Vi lærer dig, hvordan du kan bevare sæsonens frugter og grøntsager, så du kan nyde smagen af sommer året rundt. Vores syltekurser er en fantastisk måde at blive introduceret til konserveringens verden.
Salatkursus
Hvordan sammensætter man en spændende salat, der både er en fryd for øjet og ganen? Det kan du lære her. På kurset tager vi i fællesskab fat på hvad er en god salat. Vi rører dressinger fra bunden og bager lækkert brød til at fuldende smagsoplevelsen.
Julebagning
Julen er fyldt med gode traditioner og en af dem er at bage. Hos os er det altid mormor, der bager, og vi nyder godt af brunkager, klejner, jødekager, vaniljekranse, ølkage og mange flere. Hvilke småkager skal I bage i år? Kom og få inspiration og medbring gerne din yndlingsopskrift på julebag. Der bliver bagt mange småkager, så der er mulighed for at få smagsprøver med hjem. HUSK kagedåser.
Efterårsferie for flere generationer
Et køkken danner en fantastisk ramme for mødet mellem generationerne. Und dig selv en dejlig oplevelse med dine børn eller børnebørn hos Mette Maries Køkken. Her samles vi om en hyggelig og legende indføring i madkunsten. Vi viser børnene, hvor sjovt og let det kan være at lave mad – og hvor godt det smager, når man selv har været med.
”Det sprøde salatkøkken” – SalatTøsen inkl. spisning
I samarbejde med SalatTøsen arrangerer vi nu en hyggelig aften med spisning og kombineret foredrag og showcooking.

Bagekursus

Bag dit brød fra bunden

Dyk ned i bagekunstens verden. Lær at mestre alt fra rustikke brød til delikate kager. Vores bagekurser giver dig mulighed for at udforske og forfine dine bagefærdigheder, så du kan skabe vidunderlige bagværker i dit eget køkken.

Oplev glæden ved at bage dit eget brød fra bunden. Det giver lækre brød med masser af smag, som du ikke finder i samme kaliber i supermarkedet. – Og så er det både let og sjovt.

Hvad skal vi arbejde med?

  • Bage- og ælteteknikker
  • Gær
  • Surdeje
  • Fordej
  • Koldhævning
  • Brug af forskellige meltyper, korn og gryn
  • Maling af eget mel i stenkværn

Forløbet

Dagen begynder med kaffe/te og en smagsprøve på hjemmebagt brød. Vi gennemgår de forskellige teknikker og opgaver. Bagefter skal du selv prøve kræfter med teknikkerne. Nogle af dejene er forberedt i forvejen, så vi kan bruge tiden på at ælte og bage.

Når duften af friskbagt brød breder sig gennem køkkenet, gør vi klar til at nyde resultatet af vores indsats: Buffet med lækkert nybagt brød, sæsonsalater, kød, sylt og lidt sødt til kaffe/te.

Buffet, juice og kaffe/te er med i prisen.
Du får opskrifter, surdej, fordej/dej og poser med friskbagt brød med hjem.

Pris

kr. 750,-

Syltekursus

Syltning med alle sanser

Opdag glæden ved at sylte! Vi lærer dig, hvordan du kan bevare sæsonens frugter og grøntsager, så du kan nyde smagen af sommer året rundt. Vores syltekurser er en fantastisk måde at blive introduceret til konserveringens verden.

Syltedronningen Helena og jeg deler på dette kursus vores store passion for at sylte og vores bedste opskrifter. Du får inspiration til dit eget syltekøkken, så glas med sødt, surt og krydret vil indgå helt naturligt ved måltiderne. Jeg fortæller, hvordan jeg sammensætter mine menuer med syltet tilbehør. Vi sætter gang i syltegryderne og twister de gode, gamle opskrifter. Du får glas af alle slags med hjem til dit eget forråd, så du kan sætte hjemmesyltet på spisebordet og med fine etiketter.

Hvad skal vi arbejde med?

  • Forskellige former for konservering og råsyltning
  • Kogning af syltetøj, marmelade, gele, chutney, pickles og relish
  • Brug af sukker og krydderier
  • Afprøvning af nye krydderiblandinger

Forløbet

Vi starter med en introduktion til det at konservere og gennemgår årstidens frugter, bær og grøntsager, som vi kan sylte. Helena giver gode råd om valg af sylteglas, hygiejne, konserveringsmidler og holdbarhed, og hvordan vi bedst udnytter råvarerne, tilsætter krydderier og, måske vigtigst af alt, smager det syltede til, før det hældes på glas.

Når der dufter dejligt i køkkenet af friskbagt brød og alle vores nylavede syltesager, dækker vi bord og samles for med alle sanser at smage og nyde de mange varianter af årstiden på glas.

Læs mere om Syltedronningen på hendes hjemmeside:
syltedronningen.dk

Pris

kr. 900,-

Salatkursus

Hvordan sammensætter man en spændende salat, der både er en fryd for øjet og ganen? Det kan du lære her. På kurset tager vi i fællesskab fat på hvad er en god salat. Vi rører dressinger fra bunden og bager lækkert brød til at fuldende smagsoplevelsen.

Hvad skal vi arbejde med?
- Den gode sammensætning af råvarer
- De 5 grundsmage: surt, salt, sødt, bittert og umami
- Krydderier
- Farver
- Konsistens
- Frugt og grønt i forening
- Dressinger fra bunden
- Bønner og linser
- Bagning med grøntsager og frugt

Forløbet
Her gør vi op med ensformige salater uden variation. Sammen skaber vi sprudlende, skønne, smukke salater i alle regnbuens farver.
Vi skal arbejde med spændende sammensætninger af frugt og grønt i salaterne, tilberede dressinger fra bunden, bruge friskost og friske krydderurter, tilberede kornsalater og ikke mindst bage spændende og sundt brød fyldt med lækre grøntsager og frugt.
Vi snitter, hakker, koger, steger og bager! Resultatet skal opleves! Du vender hjem med ny inspiration til glæde for både dig selv, din familie og dine venner.

Medbring gerne madkasse til madpakken.

Vin/øl/saft og kaffe/te er med i prisen.

Pris

kr. 650,-

Julebagning

Julen er fyldt med gode traditioner og en af dem er at bage. Hos os er det altid mormor, der bager, og vi nyder godt af brunkager, klejner, jødekager, vaniljekranse, ølkage og mange flere. Hvilke småkager skal I bage i år? Kom og få inspiration og medbring gerne din yndlingsopskrift på julebag. Der bliver bagt mange småkager, så der er mulighed for at få smagsprøver med hjem. HUSK kagedåser.

Hvad skal vi arbejde med?

  • Gode teknikker i forhold til æltning, køl, frys, udrulning og bagning af småkagedej
  • Krydderier, tørrede frugter og nødder
  • Dele opskrifter
  • Opbevaring

Forløbet

Vi starter med kaffe og te, deler de gode historier omkring julebagning og gennemgår opskrifterne. Alle laver forskellige deje, og vi bager mange slags småkager. Undervejs tilbereder vi en let frokost, dækker bord og nyder duften i køkkenet. Dagen slutter med smagsprøver på vores egne julesmåkager og så skal der fyldes i kagedåserne.

Pris

kr. 700,-

Efterårsferie

for flere generationer

Et køkken danner en fantastisk ramme for mødet mellem generationerne. Und dig selv en dejlig oplevelse med dine børn eller børnebørn hos Mette Maries Køkken. Her samles vi om en hyggelig og legende indføring i madkunsten. Vi viser børnene, hvor sjovt og let det kan være at lave mad – og hvor godt det smager, når man selv har været med.

Hvad skal vi arbejde med?

  • Mad med flotte farver
  • Bagning af lækkert brød
  • Bagning og pyntning af flotte kager

Forløbet

Fællesskabet er nøgleordet i dette kursus. Vi tilbereder sjove og spændende retter, og der er opgaver til alle – store som små. Undervejs lærer børnene om smag, konsistens og farver i maden. Vi udhuler græskar og hygger os med ild i udendørspejsen. Børnene vil opdage, hvordan græskarkødet kan bruges både i suppe, kage og brøddej. Til sidst dækker vi bord, spiser den lækre mad, og nyder at det er efterårsferie.

I får brød og kager med hjem.

Kaffe/te og saft er med i prisen.

Pris

Voksen: kr. 300,- / Barn: kr. 300,-

”Det sprøde salatkøkken”

SalatTøsen inkl. spisning

I samarbejde med SalatTøsen arrangerer vi nu en hyggelig aften med spisning og kombineret foredrag og showcooking.

Arrangementet starter kl. 18.00 med fællesspisning af et skønt grønt måltid kreeret af Mette Marie af lokale friske råvarer, efterfølgende foredrag kl. 19.00-22.00.
Prisen pr. billet er kr. 599,- og inkluderer maden, vand, kaffe og the. Maden serveres ved bordene og buffet. Dagen derpå modtager du også opskrifter på alle SalatTøsens serveringer. Vi åbner dørene kl. 17.30, og arrangementet slutter kl. 22.00. Vin, saft og øl kan tilkøbes på aftenen.

Om foredraget

På SalatTøsens kombineret foredrag og showcooking ”Det sprøde salatkøkken” giver vi dig værktøjerne til at løfte dit salatkøkken til et helt nyt niveau. Du får redskaberne til at komme i gang, så du kan begynde din rejse ud i salatens og grøntsagernes finurlige verden – uanset om du er øvet eller nybegynder.

Showet på 3 timer (inkl. pause) byder på inspiration til alle sanserne. Showcooking, tips & tricks og værktøjer til en nem hverdag med flere grøntsager. Vi arbejder med 60:20 princippet! Bruger du 60 minutter i weekenden på at preppe, skal du blot bruge 20 minutter i en travl hverdag på at lave en salat, der er både frisk, bæredygtig og spækket med smag! Deraf 60:20. Showet, der er plantebasseret og glutenfri, varierer med årstidernes skifte, derfor er serveringerne altid forskellige afhængig af, om sæsonen er forår, sommer, efterår eller vinter.

Billetter kan købes på:

salattosen.dk

Pris

kr. 599,-

Glimt fra kurser

Madklub

Lad hverdagen få et skønt pusterum, og slut dig til vores hyggelige madklub. Hver måned åbner vi dørene til Mette Maries Køkken for en særlig aften med fællesspisning – vælg mellem tirsdag, onsdag eller torsdag.

RESERVER EN PLADS

Fester

Er du på udkig efter det perfekte sted at holde din næste fest? Mette Maries Køkken kombinerer hyggelige omgivelser med udsøgt mad. Vores selskabslokale, med plads til 50 gæster, tilbyder den perfekte ramme for at fejre særlige øjeblikke med dine kære.

LÆS MERE OM FESTER

Her bor vi


Kontakt
Mette Maries Køkken
Rødengvej 35 / Borød
4180 Sorø

Telefon 28 91 49 72
mail@mettemarieskoekken.dk

Sparekassen Sjælland 0541 208507