FacebookInstagram

Tøsetræf

Uforglemmelig tøsehygge med madglæde, sjov og inspiration

Tag dine veninder med til Mette Maries Køkken og oplev en verden af inspiration åbne sig. Et tøsetræf hos os kan omhandle alle aspekter af madlavningen fra ingredienser og tilberedning til borddækning og servering.

En verden af muligheder
I kan f.eks. skabe lækre desserter, sylte årstidens frugt og grønt, dykke ned i chokoladens mysterier, bage rustikke brød, farverige muffins, festkager, se på alternative børnemadpakker eller hverdagsretter. Lave jeres egen lille salatkogebog. I kan også smage på øl, vin og spiritus, blande cocktails og lære at bruge alkohol i madlavningen. Alt sammen med et twist, der giver inspiration og lyst til at eksperimentere.

Bagedyst og Masterchef
I kan også kaste jer ud i en madlavningskonkurrence, ligesom i Den store bagedyst eller Masterchef. Kun fantasien sætter grænser. En ting er sikkert: I får en sjov og uforglemmelig dag og masser af inspiration til lækker madlavning til hverdag og fest.

Faste arrangementer

01

Temamadklubber

23.10.19 (udsolgt) | 24.10.19 (udsolgt) | 29.10.19 (udsolgt) | 30.10.19 (udsolgt) | 12.11.19 | 13.11.19 (udsolgt) | 20.11.19 (udsolgt) | 21.11.19 (udsolgt) Fællesspisning i Madklubben med tema.

Temamadklubber i efteråret 2019:

Den 23. og 24. oktober - Vildt

Den 29. og 30. oktober - Det asiatiske køkken

Den 12. og 13. november - Det afrikanske køkken

Den 20. og 21. november - Det mellemøstlige køkken
Læs mere

Pris og info
Temamadklubberne er åben for alle, men tilmelding er nødvendig, da pladserne er begrænsede.

- Vi spiser kl. 18.00-20.00

- Pris pr. voksen: 200 kr.

- Pris pr. barn: 150 kr.

Prisen inkluderer maden, et glas vin, saft eller en øl og kaffe/te.

Tilmeld dig her
02

MADKLUB

20.08.19 (udsolgt) | 28.08.19 (udsolgt) | 29.08.19 | 10.09.19 (udsolgt) | 11.09.19 (udsolgt) | 18.09.19 (udsolgt) | 19.09.19 (udsolgt) | 09.10.19 (udsolgt) | 04.12.19 | 05.12.19 | 11.12.19 | 12.12.19 | 17.12.19 | 18.12.19 | 15.01.20 | 16.01.20 Kom til fællesspisning på gården en tirsdag, onsdag eller en torsdag i hver måned Læs mere

Forkæl dig selv og din familie med en månedlig fridag fra indkøb, aftensmad og opvask. Kom forbi Mette Maries Køkken en tirsdag, onsdag eller en torsdag i hver måned og nyd et godt gedigent måltid hverdagsmad med et twist. Du bliver mæt, inspireret og får måske samtidig nogle nye bekendtskaber.

Pris og info
Madklubben er åben for alle, men tilmelding er nødvendig, da pladserne er begrænsede.

- Vi spiser kl. 18.00-20.00

- Pris pr. voksen: 200 kr.

- Pris pr. barn: 150 kr.

Prisen inkluderer maden, et glas vin, saft eller en øl og kaffe/te.

Tilmeld dig her
03

SØNDAGSBRUNCH

16.06.19 (udsolgt) | 27.10.19 (udsolgt) | 15.12.19 (udsolgt) Tid til at twiste din brunch. Læs mere

Kom til søndagsbrunch ... en af de faste aktiviteter på gården.
Vores tanke er at skabe nogle søndage, 4 gange om året, hvor der skal være tid til at være sammen over et godt måltid, tid til at hygge og tid til at snakke.

Søndagsbrunch på gården vil variere alt efter sæsonerne, og vi vil prøve at tilføre nye retter og twiste den klassiske brunch, så der måske kan komme lidt ny inspiration med hjem.

Pris og info
Der er plads til små og store familier, men tilmelding er nødvendig, da pladserne er begrænsede.

- Vi spiser kl. 11-14
- Pris pr. voksen: 200 kr.
-
Pris pr. barn: 150 kr.

Prisen inkluderer maden, kaffe/te og juice.

Temakurser – weekend

01

BAG DIT BRØD FRA BUNDEN

15.09.19 (udsolgt) | 17.11.19 (udsolgt) Oplev glæden ved at bage dit eget brød fra bunden. Det giver lækre brød med masser af smag, som du ikke finder i samme kaliber i supermarkedet. – Og så er det både let, sjovt og billigt. Læs mere

Hvad skal vi arbejde med?
- Bage- og ælteteknikker
- Gær
- Surdeje
- Fordej
- Koldhævning
- Brug af forskellige meltyper, korn og gryn
- Maling af eget mel i stenkværn

Forløbet
Dagen begynder med kaffe/te og en smagsprøve på hjemmebagt brød. Vi gennemgår de forskellige teknikker og opgaver. Bagefter skal du selv prøve kræfter med teknikkerne. Nogle af dejene er forberedt i forvejen, så vi kan bruge tiden på at ælte og bage.

Når duften af friskbagt brød breder sig gennem køkkenet, gør vi klar til at nyde resultatet af vores indsats: Lækkert nybagt brød med egne rørte friskoste, røget kød og syltetøj samt kaffe/te.

Frokost, juice og kaffe/te er med i prisen.
Du får opskrifter, surdej, fordej, friskmalet mel og poser med friskbagt brød med hjem.

Dato og pris
Kurset afholdes lørdag eller søndag fra kl. 10-15. Pris: 500 kr.

02

Smagsforedrag: Syltning & Sanselighed

01.10.19 Vær med til en velsmagende aften i selskab med Helena og Mette Marie. Lyt med når Syltedronningen Helena ruller ud med smagsforedraget Syltning & Sanselighed og spis med når Mette Marie tryller med råvarerne i sit køkken. Der er begrænset plads så meld til i god tid. Læs mere

Dato og pris 
Fordraget afholdes tirsdag den 1. oktober 2019 kl. 18.00-21.30.

Pris: 300 kr./person

Prisen inkluderer et inspirationsmåltid

Antal deltagere: 30

Læs mere om Syltedroningen på hendes hjemmeside:

https://www.syltedronningen.dk/

Tilmeld dig her
03

Glutenfri bagekursus med Karina Baagø

03.10.19 | 04.10.19 (udsolgt) Knæk koden til lækkert, luftigt glutenfrit brød - som hele familien vil spise!

I samarbejde med Mette Maries Køkken afholder Karina Baagå gultenfri bagekursus.
Læs mere

Tilmelding skal ske gennem Karina Baagø på hjemmesiden:

https://karinabaagoe.simplero.com/purchase/89296-Glutenfri-bageworkshop-03-10-19-kl-16-21?_ga=2.265098511.1290033894.1562005198-1365043110.1562005198

Tidspunkt:

03-10-2019: 16.00-21.00

04-10-2019: 9.30-15.00

04

EFTERÅRSFERIE FOR FLERE GENERATIONER

16.10.19 Et køkken danner en fantastisk ramme for mødet mellem generationerne. Und dig selv en dejlig oplevelse med dine børn eller børnebørn hos Mette Maries Køkken. Her samles vi om en hyggelig og legende indføring i madkunsten. Vi viser børnene, hvor sjovt og let det kan være at lave mad – og hvor godt det smager, når man selv har været med. Læs mere

Hvad skal vi arbejde med?
- Mad med flotte farver
- De 5 grundsmage: surt, salt, sødt, bittert og umami
- Konsistens
- Bagning af lækkert brød
- Bagning og pyntning af flotte kager

Forløbet
Fællesskabet er nøgleordet i dette kursus. Vi tilbereder sjove og spændende retter, og der er opgaver til alle – store som små. Undervejs lærer børnene om smag, konsistens og farver i maden. Vi udhuler græskar og hygger os med ild i pejsen. Børnene vil opdage, hvordan græskarkødet kan bruges både i suppe, kage og brøddej. Til sidst dækker vi bord, spiser den lækre mad, og nyder at det er efterårsferie. 

Kaffe/te og saft er med i prisen.

Dato og pris 
Kurset afholdes onsdag d. 16. oktober 2019 
kl. 11-15. Pris: 250 kr.

Tilmeld dig her
05

Syltning med alle sanser

02.11.19 Syltedronningen Helena og jeg deler på dette kursus vores store passion for at sylte og vores bedste opskrifter. Du får inspiration til dit eget syltekøkken, så glas med sødt, surt og krydret vil indgå helt naturligt ved måltiderne. Jeg fortæller, hvordan jeg sammensætter mine menuer med syltet tilbehør. Vi sætter gang i syltegryderne og twister de gode, gamle opskrifter. Du får glas af alle slags med hjem til dit eget forråd, så du kan sætte hjemmesyltet på spisebordet og med fine etiketter ogs Læs mere

Hvad skal vi arbejde med?
- Forskellige former for konservering og råsyltning 
- Kogning af syltetøj, marmelade, gele, chutney, pickles og relish
- Brug af sukker og krydderier 
- Afprøvning af nye krydderiblandinger
- Bagning af brød med fordej 

Forløbet
Vi starter med en introduktion til det at konservere og gennemgår årstidens frugter, bær og grøntsager, som vi kan sylte. Helena giver gode råd om valg af sylteglas, hygiejne, konserveringsmidler og holdbarhed, og hvordan vi bedst udnytter råvarerne, tilsætter krydderier og, måske vigtigst af alt, smager det syltede til, før det hældes på glas.

Når der dufter dejligt i køkkenet af friskbagt brød og alle vores nylavede syltesager, dækker vi bord og samles for med alle sanser at smage og nyde de mange varianter af årstiden på glas. 

Dato og pris 
Kurset afholdes lørdag den 2. november 2019 kl. 10-14.

Pris: 600 kr./person.

Medbring 5-10 små sylteglas med låg.  

Antal deltagere: 20

Brød, pølse, pate og ost samt kaffe/te er med i prisen.

Læs mere om Syltedroningen på hendes hjemmeside:

https://www.syltedronningen.dk/

Tilmeld dig her
06

JULEBAGNING

24.11.19 Julen er fyldt med gode traditioner og en af dem er at bage. Hos os er det altid mormor, der bager, og vi nyder godt af brunkager, klejner, jødekager, vaniljekranse, ølkage og mange flere. Hvilke småkager skal I bage i år? Kom og få inspiration og medbring gerne din yndlingsopskrift på julebag. Der bliver bagt mange småkager, så der er mulighed for at få smagsprøver med hjem. HUSK kagedåser. Læs mere

Hvad skal vi arbejde med?
- Gode teknikker i forhold til æltning, køl, frys, udrulning og bagning af småkagedej
- Krydderier, tørrede frugter og nødder
- Dele opskrifter
- Opbevaring

Forløbet
Vi starter med kaffe og te, deler de gode historier omkring julebagning og gennemgår opskrifterne. Alle laver forskellige deje, og vi bager mange slags småkager. Undervejs tilbereder vi en let frokost, dækker bord, tænder op i pejsen og nyder duften i køkkenet. Dagen slutter med smagsprøver på vores egne julesmåkager og så skal der fyldes i kagedåserne.

Dato og pris 
Kurset afholdes søndag d. 24. november 2019
kl. 11-15. Pris: 500 kr.

Tilmeld dig her

Tilmeld
dig vores nyhedsbrev

Bliv opdateret på kurser og modtag de nyeste opskrifter